Mina intressen!!

Det här är jag!

Jag heter Malin Öberg och har oftast många järn i elden för jag har svårt att inte engagera mig i sånt som intresserar mig! Just nu lägger jag ner ganska mycket tid i mitt arbete på Hallands djursjukhus och på mina fyra hundar samt resten av djuren på gården. Jag är även engagerad i styrelsen för SKV samt dess avelskommitté.
Förut målade jag mycket (gick Fria målarskolan 2004-2006) men just nu räcker inte tiden riktigt till åt "konstnäreri"...kanske när jag blir pensionär :-)

Mina hundar tar den största delen av min tid!

Jag har nu fyra hundar och jag presenterar dem efter ålder: Mega 9-årig västgötaspets, hennes döttrar Ammi 7 år och Brusa 5 år samt Ammis dotter Fluga 2 år. Ställer ut mina västgötar så mycket jag hinner och har sedan 2015 kennelnamnet Hultahäxans och har fött upp 7 superkullar på 11,13, 5, 6, 8 6 och 7 valpar samt en minikull med en västgötaspetsvalp och en fransk bulldogg som fostervalp.

Vi bor i Hult

Hult gränsar till Röinge, Öppinge, Årnarp & Stjärnarp. Vi tycker vi bor i Paradiset, nära stan men ändå verkligen på landet! Vi har själva anlagt två dammar på vår mark vilket verkligen gynnar djurlivet. Vad vore livet utan djur?? Jo fruktansvärt tomt och tråkigt!!

Jag är som sagt en rastlös mångsysslare!

Sammanfattningsvis är jag född 1964 i Uppsala, uppvuxen i Uppsala, Leiden/Holland samt i Halmstad. Var en hästtokig tjej som gick på Plönninge lantbruksskola och mjölkade därefter kor i Getinge och kastrerade smågrisar i Stjärnarp. Pluggade vidare till djursjukvårdare i Skara där jag mötte min sambo som är hovslagare och dalmas, en oslagbar kombination! Därefter födde jag båda våra barn i Köpingstrakten i Västmanland under tiden som jag vårdade sjuka hundar och katter på Strömsholms djursjukhus. Studerade än en gång vidare, denna gång till gymnasielärare i Uppsala. Flyttade därefter tillbaka till Halland och började undervisa i djurvård på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker. När jag tröttnat på att pendla gick jag Fria Målarskolan i Halmstad och har sedan dess jämte konstnärligt arbete provat på att köra lastbil på Östras bröd, jobbat extra hos Veterinärerna Kristina Dreimanis och Karin Friström, jobbat som personlig assistent på MBK samt Larga AB och vikarierat med Estetisk verksamhet på min gamla skola. Har jobbat deltid som personlig assistent under många år nu men fr.o.m. Juni månad 2014 så började jag min anställning på Hallands Djursjukhus. Jag jobbar c:a 85 % och delar den tiden fifty-fifty mellan arbete på djursjukhuset och smådjurskliniken på travet. Mest hittar man mig på operationsavdelningen på travet eller som kvälls/jourpersonal på djursjukhuset!

Våra söner Kalle

Vår äldsta son Kalle är född -91och utbildad byggnads snickare och har jobbat på Nidles Bygg sedan han lämnade boet för ca 9 år sedan. 2013 köpte han ett gammalt hus några kilometer ifrån oss som han helrenoverat. Där bor han numera med sin sambo Åsa och de har tillsammans två söner, Loke född 13/8 2018 samt lille Thor född 12/8 2020 så nu är fritiden slut för deras del!

och Gustav

Yngste sonen född -96 är också utbildad byggnads snickare men efter att ha jobbat på PH Bygg ett tag ville göra nåt annat. Hösten 2018 åkte han till Japan för att lära sig språket Numera bor han i Tokyo, har en japansk flickvän och har läst modedesign på Mejiro Fashion & Art College och letar nu jobb med ljus o lykta.

samt våra djur!

Vi har gemensamt en dvärgzebu, två jerseykossor samt en tjurkalv, en fjälltjur, fyra hundar, en katt och tjugotalet höns. Det kläcks även kycklingar här året om här också eftersom mina dvärghöns är väldigt ruvvilliga!!

Jag gillar även innebandy som träningsform! Vi är ett gott gäng som gått ihop både släkt och vänner och spelar på Vallåsskolan varje söndag. Vi är oftast ca 15 personer och vi lottar fram nya lag varje gång! Det är tufft, svettigt och jätteroligt!

Sara 22.04.2013 09:20

Du är ju för go Malin! Din hemsida var precis peppen som jag behövde idag!
/Rastlösa mångsysslaren nr 2

Senaste kommentarer

02.02 | 16:47

Hej Eva. Denna kullen har låg väntelista men du kan lämna (maila) intre...

02.02 | 16:46

Hej. Maila uppgifter om dig själv så kan du ställa dig på intresselistan till n...

02.02 | 16:44

Hej. Man kan anmäla intresse till köp via mail men denna kullen har redan lå...

31.01 | 13:33

HEJ? Jeg er meget intresserede i en han valp, fra din fremtide hvalp...